Energiezuinig wonen? Goed idee!

Dat wil toch iedereen? Energie zuinig wonen!

Wil je eigenlijk energiezuinig wonen? Maar ben je nog niet helemaal overtuigd van de voordelen ervan?

 

Energiezuinig wonen

Milieu

Door energiezuinig te gaan wonen, ben je goed voor het milieu. Maar liefst een derde van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door gebouwen. Het is voor iedereen goed als we vriendelijk zijn voor het milieu en dat bereiken we door energiezuinig te wonen.

Besparen!

Je gaat besparen op de energiefactuur. Het kost wel de nodige investering om de woning energiezuinig te maken. Maar het voordeel is dat je de investeringen heel snel terugverdient. Nadat je deze hebt terugverdiend, gaat het besparen gewoon door! kortom: Je maakt eigenlijk gewoon winst! Wellicht kun je ook nog aanspraak maken op diverse premies.

Wooncomfort

Door de woning goed te isoleren, daalt de energiefactuur aanzienlijk. Daarnaast blijft het bij warm weer koeler in huis en bij koud weer juist warmer. Er zijn verschillende vormen van isolatie zoals spouwmuurisolatie en dakisolatie. Maar je kunt er ook voor kiezen om nieuwe ramen aan te schaffen.

Verkoop

Wil jij je woning verkopen? Een energiezuinig huis is populair en doet het heel goed op de huizenmarkt. Je profiteert dus niet alleen van de investeringen zolang je in uw huis woont, maar ook als je de woning wilt gaan verkopen. De waarde van uw woning stijgt aanzienlijk als het voldoet aan de (toekomstige) energie-eisen.

Zorg ervoor dat je huis goed geïsoleerd is en dat de energie die je nodig bent voor het grootste gedeelte uit hernieuwbare bronnen wordt gehaald. In heel Nederland zijn er tal van bedrijven die het juiste advies kunnen geven.

 

Zoek en vind het juiste bedrijf voor uw woning.

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
Tip: Zonnepanelen zijn populair!
Energiezuinig wonen?