Subsidies voor je huis

Vraag subsidie aan voor dat je gaat (ver)bouwen in huis of tuin.

Kies voor een duurzame leefstijl. Hoe sta jij in het leven?

Voor een duurzamere levensstijl hoef jij niet je hele leven om te gooien. Probeer te kijken naar simpele mogelijkheden in en rondom je huis. Iedereen kan een steentje bijdragen om een duurzame levensstijl te creëren!

 

Subsidies voor je huis

De overheid wil klimaatdoelstellingen halen! Dat betekent dat in 2030 iedereen van het gas af moet zijn. Gaan we dat halen? Alles hangt af van de nodige subsidies die er gaan komen. Jaarlijks zijn er tal van subsidies beschikbaar voor huis en tuin. Wil jij een subsidie aanvragen?

Standaard regels zijn:

  • Elke provincie, regio en gemeente bepaalt welke energiebesparende maatregelen zij subsidiëren en de voorwaarden.
  • Elke provincie, regio en gemeente bepaalt zelf hoeveel geld er beschikbaar is.
  • Belangrijkste regel: op = op. Kortom: Hoe eerder je subsidie aanvraagt, hoe meer kans je maakt.
Lees tip: Eigenhuis.nl

Verbeter je huis

Ga je verbouwen of renoveren? Je huis komt dan wellicht in aanmerking voor een aantrekkelijke subsidie! Het isoleren van je huis tot aan duurzaam bouwen.

Het toepassen van hernieuwbare materialen speelt een belangrijke rol bij het ontvangen van subsidie. Ga je voor dubbel glas of ben je geïnteresseerd in een warmtepomp? Deze energiebesparende installaties kunnen je een behoorlijke subsidie opleveren. Het is de moeite waard om al deze mogelijkheden goed uit te zoeken!

Zonne-energie ook een interessante verbeterpunt voor in je huis. Zonne-energie via zonnepanelen of zonnecellen kunnen je huis voorzien van elektriciteit en heet water. Zonnepanelen zijn eenvoudig te installeren. Zonne-energie is een duurzame bron van energie! Ook voor het verwarmen van je huis is goede een HR-ketel van belang, het is immers verantwoordelijk voor het grootste deel van je energieverbruik.

Wil je het gelijk goed aanpakken? Ga dan zeker alle mogelijkheden voor subsidies bij langs!

Duurzaam Bouwen en Wonen

Wil je vooral duurzaam gaan wonen? Als je duurzaam wilt wonen en (ver)bouwen dan zijn er vele subsidiemogelijkheden. Nederland staat wellicht vooraan als het gaat om duurzaamheid!

Subsidiemogelijkheden zijn er bijvoorbeeld voor;

  • Zonne-energie
  • Windenergie
  • Opvang regenwater
  • HRE-ketel
  • Gevel/ (spouw)muur- vloerisolatie
  • Buitenleven

Veelal zijn de subsidies op landelijk niveau geregeld, maar er zijn ook nog provinciale en lokale subsidie initiatieven en subsidiemogelijkheden.

Bekijk hier de huidige subsidie mogelijkheden in Nederland

Subsidies voor energiebesparende maatregelen

Energie besparen is natuurlijk goed voor het klimaat maar ook zeker voor je portemonnee. Ga je eigen stroom op wekken met zonnepanelen, isoleer je huis goed, en koop bijvoorbeeld een spaardouche! Met alleen en spaardouche bespaar je al tot wel 20 procent op warm water. Lees hier wat je zoal kunt doen om energie te besparen.

Op de website van Rijksoverheid lees je alles over subsidies

Haal het maximale uit je subsidie aanvraag

Je wilt natuurlijk het maximale uit de subsidies halen. Je kunt het allemaal zelf uitzoeken maar er zijn ook bedrijven die er jarenlange ervaringen in hebben. Subsidie advies kun je zelf online inwinnen. De experts vinden vaak subsidies waar je zelf niet aan dacht! Wil je dat een aanvraag wordt toegewezen, dan moet je dit goed aanpakken. Vertrouw op een gespecialiseerd bedrijf met ervaring in subsidieregelingen.

Subsidie voor bedrijven

Ben je particulier of heb je een onderneming? Ook het verbouwen van een kantoor of bedrijfspand kan in aanmerking komen voor subsidies. Wil je een optimaal resultaat? Vraag je boekhouder. Die kan voor je aan de slag als subsidiepartner.

Tip: BK solutions kan je helpen en adviseren! 

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland

10 gouden regels voor duurzaam wonen

Duurzaamthuis heeft 10 gouden regels voor Duurzaam Wonen. Deze regels helpen je om de juiste keuzes te maken! Lees de 10 gouden regels.

Subsidies voor je huis

Verdiep je in subsidies voordat je gaat (ver)bouwen!