Tips voor een ideale wooncomfort

Voel jij je prettig in je eigen huis?

Voel jij je prettig in je eigen huis? Wooncomfort is een van de belangrijkste aspecten van een woning. 

Je woongenot kun je vergroten door verschillende investeringen in je huis door te voeren.

 

Tips voor een ideale wooncomfort

Vervang ramen en deuren

Waarom nieuwe ramen en deuren je wooncomfort vergroten? Oude ramen en deuren vaak niet goed geïsoleerd Kies je voor nieuwe ramen en deuren zijn er diverse mogelijkheden qua materialen. En elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Pvc isoleert erg goed en kan aangepast worden naar je eigen smaak. Zo zijn pvc ramen en deuren bijvoorbeeld te verkrijgen in een houtlook. Dit is qua uiterlijk bijna niet te onderscheiden van echte houten ramen en deuren. Door te investeren in nieuwe ramen en deuren vergroot je eigen wooncomfort aanzienlijk en zijn temperatuurswisselingen geheel verleden tijd!

Tip: The Doors Assen voor deuren en kasten op maat!
Vloerisolatie

Vloerisolatie is de goedkoopste vorm van isoleren en brengt veel voordelen met zich mee. Door te investeren in vloerisolatie kan opstijgend vocht niet meer door je vloer komen en voorkom je vieze luchtjes. Je vloer voelt een stuk warmer aan.

In vloerisolatie zijn er vele verschillende soorten materialen. Alles hangt af van wat voor vloer je hebt. Voor een betonnen vloer wordt namelijk een ander soort materiaal gebruikt dan voor een laminaat vloer. De meest gekozen variant van vloerisolatie is isolatieschuim. Deze is gemakkelijk aan te leggen en kent een uitstekende isolerend werking. Als isolatieschuim toch niet geschikt is heb je nog de keuze uit isolatieplaten, parels en matrassen.

Laat je vooraf altijd goed informeren door een isolatiespecialist.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie vergroot het wooncomfort aanzienlijk. Wanneer de spouwmuur nog niet geïsoleerd is zijn de spouwmuren gevuld met lucht. Deze lucht kan verplaatsen en vervoert de lucht mogelijk van binnen naar buiten en andersom. In de zomer is het dus te warm in de woning en in de winter is het vaak te koud, dit alles zorgt ervoor dat de het lastig is om de temperatuur te regelen.

Investeert in spouwmuurisolatie dan creëer je een constante temperatuur in de woning. Spouwmuurisolatie vergroot niet alleen jouw wooncomfort, maar levert ook nog behoorlijk besparing op. Dit komt doordat de woning een constante temperatuur vasthoudt en je daardoor minder hoeft te stoken.

Hiermee kun je een besparing van wel € 500 op de jaarlijkse energiefactuur opleveren.

Waterontharders

De aanschaf van een waterontharder is wellicht niet de eerste waar je aan denkt maar het is zeker een aanrader! De smaak van het water wordt zachter er kalkaanslag is verleden tijd. Het nut van een waterontharder is van wasmachine tot vaatwasser snel merkbaar en het bespaart op je energiefactuur.

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
Tips voor een ideale wooncomfort
Het creëren van wooncomfort kan in details zitten en grotere woningaanpassingen.