Bouwen en Wonen in Friesland

Friesland wordt bijna omringd door water en wordt vertegenwoordigd met Drenthe en Groningen als het Noorden van Nederland. In Friesland spreken ze hun eigen Fries taal. Iedereen is welkom in Friesland! Wil je wonen in de provincie Friesland? Bekijk dan ook zeker de mogelijkheden op een eiland.

De Friese waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog zijn prachtige eilanden. Je kunt er wellicht gaan wonen of een recreatiewoning kopen of huren.

Friesland grenst aan de provincies Flevoland – OverijsselDrenthe en Groningen.

Bouwen in Friesland

In de hele provincie zijn tal van bouwbedrijven, klussenbedrijven, hoveniers en woonwinkels te vinden. Voor iedere bedrijfstak zijn er specialisten die je graag van dienst zijn. In de grotere steden zijn de woonwinkels met de laatste trends maar de leukste woonwinkels, maar in de kleinere plaatsen tref je ook zeker de leukste winkeltjes. Van brocante schuurtjes tot aan klassieke woonwinkels, je vindt ze allemaal in Friesland.

Wonen in Friesland

Friesland is een prachtige provincie. De hoofdstad van Friesland is Leeuwarden. Leeuwarden is samen met Heerenveen, Sneek en Drachten één van de grotere steden van de provincie. Wil je landelijk wonen? Dan kun je zeker naar Friesland verhuizen! Zoek een woning in de Dokkum, Grou of in een toeristische plaats bijvoorbeeld Harlingen of Makkum.

Friesland heeft veel te bieden!

Friesland staat natuurlijk bekent om zijn Friese Elfstedentocht. Deze wordt helaas niet vaak gereden. Het winterse weer in Nederland houdt niet lang genoeg aan om de Friese Elfsteden te rijden. Gelukkig is daar wel verandering in gekomen dankzij de 11 Fountains route. Deze alternatieve Elfstedentocht trekt jaarlijks duizenden toeristen naar Friesland.

Waterrijk wonen in Friesland

In Friesland kun je heerlijk aan het water wonen! Wonen aan de Friese wateren, de keuze is reuze! Zoek je een recreatiewoning of wil je graag aan het water wonen? In Friesland zijn er specialisten om u te helpen. De Makelaars in Friesland staan graag voor u klaar.

Werk in Friesland

Ben je opzoek naar een nieuwe job in de provincie Friesland? Er is altijd werk te vinden in de Provincie. Ook in de provincies Drenthe en Groningen zijn tal van vacatures. Wil je aan het werk in de bouw, onderhoud of installatie. Vind je nieuwe baan bij de bedrijven of via JobConnect Personeelsdiensten.

Laatste nieuws over bouwen, wonen en leefomgeving Friesland

De Provincie Friesland heeft een actuele website over de diverse onderwerpen met betrekking tot bouwen en wonen en de leefomgeving in Friesland. Je leest er alles over op Provincie Friesland.

Of het nu om verbouw of nieuwbouw gaat in Friesland, of er zijn plannen te gaan wonen in Friesland in de stad of aan het water? Er zijn er tal van bedrijven die je graag van dienst zijn!

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je huis: soorten, functies, voordelen, beste merken, en waarom een ervaren installateur belangrijk is voor optimale resultaten.

Voorjaar in je huis

Voorjaar in je huis

Met het voorjaar in de lucht is het de perfecte tijd om je interieur een opfrisser te geven. Je hoeft niet meteen je hele inrichting om te gooien; kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Eenvoudige aanpassingen voor een frisse look Het geven van een...

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Met de toenemende zomerse temperaturen en het verlangen naar comfort in huis, vragen veel mensen zich af of het aanschaffen van een airconditioner een verstandige investering is. Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van airconditioning? Wat doet een airco...

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Waterbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Door deze eenvoudige tips voor je dagelijkse routine en enkele kleine investeringen, kun je aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het waterverbruik. 

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas: Een slimme investering voor uw huis Wanneer het aankomt op het verbeteren van uw huis, is het kiezen van het juiste type glas voor uw ramen een belangrijke beslissing. Isolatieglas, ook wel dubbel glas genaamd, biedt niet alleen comfort, maar...

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij is een prachtige kans om te ontsnappen aan drukte van de stad en te genieten van de natuur.

Het belang van onderhoud

Het belang van onderhoud

Ontdek waarom regelmatig onderhoud essentieel is voor uw huis. Leer alles over binnen- en buitenshuis onderhoud, de kosten en seizoensgebonden onderhoudstips.

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen: Een toekomstgerichte oplossing voor huishoudelijke verwarming en koeling In onze voortdurende zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke verwarmings- en koeloplossingen hebben warmtepompen zich snel ontwikkeld als een populair alternatief voor...

Buitenverblijf in je tuin

Buitenverblijf in je tuin

De tuin is niet langer alleen een plek voor bloemen en gras; het is een verlengstuk van je huis geworden. Met de juiste inrichting kan je tuin een oase van rust en ontspanning zijn, perfect voor elk seizoen. Een van de beste manieren om je tuin optimaal te benutten,...

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

Het idee van een eigen zwembad in de tuin spreekt tot de verbeelding van velen. Of je nu droomt van zomerse verkoeling, een plek voor familieplezier of een rustige plek om te ontspannen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een zwembad in de tuin: Een oase van rust en...

Na regen de tuin onderhouden

Na regen de tuin onderhouden

Na een lange periode van regenval kan je tuin er misschien mooi groen uitzien, maar er zijn ook veel uitdagingen die gepaard gaan met overtollig water. Van slakken en ander ongedierte tot onkruid en verzadigde grond, het is belangrijk om te weten wat je moet doen en...