Bouwen en Wonen in Overijssel

Wil je landelijk wonen in Nederland? Kies dan voor de provincie Overijssel! In Overijssel zijn er tal van uitgestrekte landerijen en vele hectare bossen. Landelijke wonen in Overijssel is een echte aanrader.

Hou je liever van wonen in de stad? In de steden in Overijssel kun je kiezen voor wonen op de ruimte of in een appartement. In de steden Zwolle, Enschede, Hengelo of Almelo of een iets kleinere stad zoals Deventer, Oldenzaal of Dalfsen is het aanbod groot!

Wonen in Overijssel

Overijssel is een prachtige provincie in Nederland! Overijssel grenst aan de provincies Gelderland, Flevoland en Drenthe en is daarmee centraal gelegen provincie in Nederland. In Overijssel kun je genieten van alle rust en van uitgestrekte natuurgebieden, maar ook van de vele activiteiten.

Er is altijd wat te doen in Overijssel.

Ga je wonen of (ver)bouwen in Overijssel? Zoek je in Overijssel een bouwbedrijf, schildersbedrijf, aannemer of een bouwvakker? Zoek online in de Google zoekmachine en je vindt snel veel en goede bouwbedrijven. Wil je een huis laten ontwerpen? Zoek dan naar een architect in Overijssel.

Ook voor vele woontrends zijn er tal van woonwinkels in Overijssel te vinden. Vind je het lastig om het juiste interieur te vinden? Zoek dan zeker een interieurontwerper in de regio.

Buitenleven in Overijssel

Heerlijk! Je kunt tegenwoordig het hele jaar door lekker buiten zijn, en iedereen houdt ervan! In de zomermaanden is het wellicht het lekkerste te doen, maar ook in het najaar en winter kun je ook heerlijk barbecueën! In het najaar maak jij de tuin winterklaar. Een goede hovenier kan je vele tips geven om ook in de wintermaanden volop te kunnen genieten in je eigen tuin.

Kun je al het klussen in en om het huis niet zelf? Laat het dan aanleggen en bouwen door een erkend (bouw)bedrijf!

Laatste nieuws over (ver)bouwen in Overijssel

De Provincie Overijssel heeft een actuele website over de diverse onderwerpen met betrekking tot bouwen en wonen en de leefomgeving in Overijssel. Je leest er alles over op Provincie Overijssel.

Of het nu om verbouw of nieuwbouw gaat in Overijssel, of er zijn plannen te gaan wonen in Overijssel? Er zijn er tal van bedrijven die je graag van dienst zijn!

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je huis: soorten, functies, voordelen, beste merken, en waarom een ervaren installateur belangrijk is voor optimale resultaten.

Voorjaar in je huis

Voorjaar in je huis

Met het voorjaar in de lucht is het de perfecte tijd om je interieur een opfrisser te geven. Je hoeft niet meteen je hele inrichting om te gooien; kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Eenvoudige aanpassingen voor een frisse look Het geven van een...

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Met de toenemende zomerse temperaturen en het verlangen naar comfort in huis, vragen veel mensen zich af of het aanschaffen van een airconditioner een verstandige investering is. Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van airconditioning? Wat doet een airco...

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Waterbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Door deze eenvoudige tips voor je dagelijkse routine en enkele kleine investeringen, kun je aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het waterverbruik. 

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas: Een slimme investering voor uw huis Wanneer het aankomt op het verbeteren van uw huis, is het kiezen van het juiste type glas voor uw ramen een belangrijke beslissing. Isolatieglas, ook wel dubbel glas genaamd, biedt niet alleen comfort, maar...

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij is een prachtige kans om te ontsnappen aan drukte van de stad en te genieten van de natuur.

Het belang van onderhoud

Het belang van onderhoud

Ontdek waarom regelmatig onderhoud essentieel is voor uw huis. Leer alles over binnen- en buitenshuis onderhoud, de kosten en seizoensgebonden onderhoudstips.

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen: Een toekomstgerichte oplossing voor huishoudelijke verwarming en koeling In onze voortdurende zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke verwarmings- en koeloplossingen hebben warmtepompen zich snel ontwikkeld als een populair alternatief voor...

Buitenverblijf in je tuin

Buitenverblijf in je tuin

De tuin is niet langer alleen een plek voor bloemen en gras; het is een verlengstuk van je huis geworden. Met de juiste inrichting kan je tuin een oase van rust en ontspanning zijn, perfect voor elk seizoen. Een van de beste manieren om je tuin optimaal te benutten,...

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

Het idee van een eigen zwembad in de tuin spreekt tot de verbeelding van velen. Of je nu droomt van zomerse verkoeling, een plek voor familieplezier of een rustige plek om te ontspannen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een zwembad in de tuin: Een oase van rust en...

Na regen de tuin onderhouden

Na regen de tuin onderhouden

Na een lange periode van regenval kan je tuin er misschien mooi groen uitzien, maar er zijn ook veel uitdagingen die gepaard gaan met overtollig water. Van slakken en ander ongedierte tot onkruid en verzadigde grond, het is belangrijk om te weten wat je moet doen en...