Bouwen en Wonen in Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant grenst aan Zuid -Holland, Zeeland, Gelderland en Limburg. Noord-Brabant ligt in het zuiden van Nederland. Noord-Brabant is een prachtige provincie om te wonen en te leven. Veel toeristen reizen jaarlijks naar gastvrije Noord-Brabant.

Wonen in Noord-Brabant

Noord-Brabant heeft vier bestuurlijke regio’s waarin de provincie samenwerkt met gemeenten:

  • West-Brabant
  • Midden-Brabant
  • Noordoost-Brabant
  • Zuidoost-Brabant.

Kies je voor de grote stad in de provincie Noord-Brabant zoals Eindhoven, Breda of Tilburg of een van de 62 gemeenten die Noord-Brabant rijk is?

In Noord-Brabant kun je landelijk wonen, in de drukke stad of hou je meer van luxe? Wonen in een rijtjeshuis, woonwijk of wil je liever vrijstaand. De keuze is reuze in Noord-Brabant.

Noord-Brabant heeft vele tradities. In iedere gemeente of in de stad zijn jaarlijks altijd tal van evenementen zoals Carnaval. In Noord-Brabant vind je ook grote natuurgebieden, bossen voor een heerlijk wandeling en je kunt er ook sportief op uit!

Bouwen in Noord-Brabant

Wil je een nieuw huis bouwen? Dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld houtskeletbouw, aanbouw, nieuwbouw en renovatie. Ga je duurzaam een huis (ver)bouwen? Denk dan ook aan de subsidies die je kunt aanvragen.

Ga je verhuizen naar Noord-Brabant? Onze tip -> Bereid je verhuizing goed voor!

Heb je nog niet het juiste bedrijf gevonden? Kijk dan voor het juiste bedrijf bij Bouwen en wonen in Noord-Brabant.

Buitenleven in Noord-Brabant

Buitenleven is een hype in heel Nederland. Ieder seizoen kun je volop genieten in je eigen tuin. Populair zijn zwembaden, hottubs, tuinhuisjes en compleet aangelegde tuinen voor ieder seizoen.

Wil jij je tuin compleet renoveren? Laat je tuin aanleggen en bouwen door een erkend bedrijf in Noord-Brabant! Bel een erkend hoveniersbedrijf voor tuinonderhoud, tuinaanleg (bestrating) en tuinontwerp.

Laatste nieuws over bouwen, wonen en leefomgeving Noord-Brabant

De Provincie Noord-Brabant heeft een actuele website over de diverse onderwerpen met betrekking toto bouwen en wonen en de leefomgeving in de provincie. Je leest er alles over op Provincie Noord-Brabant.

Of het nu om verbouw of nieuwbouw gaat in Noord-Brabant zijn er tal van bedrijven die je graag van dienst zijn!

Voorjaar in je huis

Voorjaar in je huis

Met het voorjaar in de lucht is het de perfecte tijd om je interieur een opfrisser te geven. Je hoeft niet meteen je hele inrichting om te gooien; kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Eenvoudige aanpassingen voor een frisse look Het geven van een...

Warmte, stijl en duurzaamheid: Alles over kachels voor in huis

Warmte, stijl en duurzaamheid: Alles over kachels voor in huis

Wanneer de temperaturen beginnen te dalen en de dagen korter worden, is er niets zo gezellig als je huis opwarmen met een knusse kachel. Kachels zijn niet alleen een bron van warmte, maar ze kunnen ook een prachtige sfeer in huis creëren. In deze blogpost gaan we...

Wie isoleert, profiteert

Wie isoleert, profiteert

Profiteer van isolatie: bespaar op energiekosten, verhoog wooncomfort en verminder CO2-uitstoot met deze tips. Wie isoleert, profiteert.

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Waterbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Door deze eenvoudige tips voor je dagelijkse routine en enkele kleine investeringen, kun je aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het waterverbruik. 

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas: Een slimme investering voor uw huis Wanneer het aankomt op het verbeteren van uw huis, is het kiezen van het juiste type glas voor uw ramen een belangrijke beslissing. Isolatieglas, ook wel dubbel glas genaamd, biedt niet alleen comfort, maar...

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij is een prachtige kans om te ontsnappen aan drukte van de stad en te genieten van de natuur.

Het belang van onderhoud

Het belang van onderhoud

Ontdek waarom regelmatig onderhoud essentieel is voor uw huis. Leer alles over binnen- en buitenshuis onderhoud, de kosten en seizoensgebonden onderhoudstips.

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen: Een toekomstgerichte oplossing voor huishoudelijke verwarming en koeling In onze voortdurende zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke verwarmings- en koeloplossingen hebben warmtepompen zich snel ontwikkeld als een populair alternatief voor...

Wilde bloemen in je moestuin

Wilde bloemen in je moestuin

Het toevoegen van wilde bloemen aan je moestuin biedt talloze voordelen, zowel voor de gezondheid van je gewassen als voor het esthetische aspect van je tuin. Waarom wilde bloemen planten in je moestuin? Wilde bloemen spelen een cruciale rol in het bevorderen van...

Handige tips voor zomerplanten in de tuin

Handige tips voor zomerplanten in de tuin

In de zomermaanden kun je helemaal los gaan met je tuin. De zon straalt, je bent lekker buiten. Des te fijner is het als je tuin er ook fleurig uit ziet! Deze zomerplanten zijn geschikt voor je tuin, balkon en bloembakken. Je hebt keuze uit vaste, eenjarige of...