De leukste keukentrends

Ben je toe aan een nieuwe keuken?

De leukste keukentrends

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Of wil je je keuken voorzien van de laatste keukentrends? Bouwen en Wonen in de regio geeft je een paar leuke tips om jouw keuken te voorzien van de leukste trends.

Kies je voor een hoekkeuken, een rechte keuken, een U-vormige keuken of liever toch een keukeneiland?

Er zijn tal van mogelijkheid bij het kiezen van een nieuwe of aangepaste keuken. Het afgelopen jaar hebben we dankzij de Coronacrisis ons kunnen buigen over ons interieur. Ineens waren we veel meer thuis dan normaal, we gingen thuis werken en bakten bananenbrood en velen hebben hun interieur volledig overhoop gegooid.

Tijd voor iets nieuws. Wij praten je bij over de laatste trends.

Keukentrends

Kies voor natuurlijke materialen. Het is niet alleen goed om aan het milieu te denken bij de aanschaf van je nieuwe keuken of keukenelementen, het ziet er ook nog eens mooi uit. Kies voor houten materiaal en een aardse uitstraling. Het geeft een gevoel van comfort en veiligheid.

Re-organiseer de binnen- én buitenkant van je keuken. De keuken is niet alleen functioneel. Je besteedt soms zoveel tijd in de keuken, dat je ook het gevoel wil hebben dat alles geordend is. Kies bijvoorbeeld voor een broodtrommel om je brood in te bewaren, dat geeft meteen een opgeruimd beeld.

Sorteer je kruiden in een aparte opbergbox, stapel de borden op grootte en reorganiseer je bestek la. Je zult zien dat je keuken er meteen beter en geordender uitziet.

Kies voor een achterwandsysteem. In plaats van het bestek te bewaren in de bestek la, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een magnetische rand of een railing met S-haakjes. Of installeer planken of rekken. Breng je keukengerei binnen handbereik en dat hoeft helemaal niet chaotisch te zijn.

Design keuken

Houd je van design? Maar ook van rust? Kies dan voor doorlopende lijnen en symmetrie. Of ben je meer iemand die geïnteresseerd is in de nieuwste technische snufjes? Dat kan. Wist je dat vele keukenapparaten ook beschikken over Wi-Fi? Deze slimme apparaten kunnen je bijvoorbeeld op afstand laten weten als ze klaar zijn met voorverwarmen, in het geval van een oven.

Ook zijn sommige apparaten met spraak bestuurbaar via Alexa van Amazon of Google Home.

De keuken is niet langer alleen maar een plek om in te koken. Maak van jouw keuken een woonkeuken. Bij een kookeiland kun je gemakkelijk een paar stoelen of krukken toevoegen. Zo maak je het niet alleen gezellig tijdens het koken, je kunt er ook meteen je maaltijd nuttigen of met een laptop te werk gaan.

Tegenwoordig kunnen veel keukenspeciaalzaken een keuken op maat maken en je zelfs een kijkje laten nemen in jouw droomkeuken via Virtual Reality.

Heb je al een idee hoe jouw nieuwe keuken eruit moet komen te zien? Maak dan een moodboard of haal je inspiratie van Pinterest.

 

Bezoek een showroom en laat je inspireren

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
De Leukste keukentrends
zomerplanten

Laat je vooraf goed informeren, koop je keuken bij de specialist.