De leukste keukentrends

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Of wil je je keuken voorzien van de laatste keukentrends? Bouwen en Wonen in de regio geeft je een paar leuke tips om jouw keuken te voorzien van de leukste trends.

Kies je voor een hoekkeuken, een rechte keuken, een U-vormige keuken of liever toch een keukeneiland?

Er zijn tal van mogelijkheid bij het kiezen van een nieuwe of aangepaste keuken. Het afgelopen jaar hebben we dankzij de Coronacrisis ons kunnen buigen over ons interieur. Ineens waren we veel meer thuis dan normaal, we gingen thuis werken en bakten bananenbrood en velen hebben hun interieur volledig overhoop gegooid.

Tijd voor iets nieuws. Wij praten je bij over de laatste trends.

Keukentrends

Kies voor natuurlijke materialen. Het is niet alleen goed om aan het milieu te denken bij de aanschaf van je nieuwe keuken of keukenelementen, het ziet er ook nog eens mooi uit. Kies voor houten materiaal en een aardse uitstraling. Het geeft een gevoel van comfort en veiligheid.

Re-organiseer de binnen- én buitenkant van je keuken. De keuken is niet alleen functioneel. Je besteedt soms zoveel tijd in de keuken, dat je ook het gevoel wil hebben dat alles geordend is. Kies bijvoorbeeld voor een broodtrommel om je brood in te bewaren, dat geeft meteen een opgeruimd beeld.

Sorteer je kruiden in een aparte opbergbox, stapel de borden op grootte en reorganiseer je bestek la. Je zult zien dat je keuken er meteen beter en geordender uitziet.

Kies voor een achterwandsysteem. In plaats van het bestek te bewaren in de bestek la, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een magnetische rand of een railing met S-haakjes. Of installeer planken of rekken. Breng je keukengerei binnen handbereik en dat hoeft helemaal niet chaotisch te zijn.

Design keuken

Houd je van design? Maar ook van rust? Kies dan voor doorlopende lijnen en symmetrie. Of ben je meer iemand die geïnteresseerd is in de nieuwste technische snufjes? Dat kan. Wist je dat vele keukenapparaten ook beschikken over Wi-Fi? Deze slimme apparaten kunnen je bijvoorbeeld op afstand laten weten als ze klaar zijn met voorverwarmen, in het geval van een oven.

Ook zijn sommige apparaten met spraak bestuurbaar via Alexa van Amazon of Google Home.

De keuken is niet langer alleen maar een plek om in te koken. Maak van jouw keuken een woonkeuken. Bij een kookeiland kun je gemakkelijk een paar stoelen of krukken toevoegen. Zo maak je het niet alleen gezellig tijdens het koken, je kunt er ook meteen je maaltijd nuttigen of met een laptop te werk gaan.

Tegenwoordig kunnen veel keukenspeciaalzaken een keuken op maat maken en je zelfs een kijkje laten nemen in jouw droomkeuken via Virtual Reality.

Heb je al een idee hoe jouw nieuwe keuken eruit moet komen te zien? Maak dan een moodboard of haal je inspiratie van Pinterest.

 

Bezoek een showroom en laat je inspireren

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je huis: soorten, functies, voordelen, beste merken, en waarom een ervaren installateur belangrijk is voor optimale resultaten.

Voorjaar in je huis

Voorjaar in je huis

Met het voorjaar in de lucht is het de perfecte tijd om je interieur een opfrisser te geven. Je hoeft niet meteen je hele inrichting om te gooien; kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Eenvoudige aanpassingen voor een frisse look Het geven van een...

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Met de toenemende zomerse temperaturen en het verlangen naar comfort in huis, vragen veel mensen zich af of het aanschaffen van een airconditioner een verstandige investering is. Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van airconditioning? Wat doet een airco...

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Waterbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Door deze eenvoudige tips voor je dagelijkse routine en enkele kleine investeringen, kun je aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het waterverbruik. 

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas: Een slimme investering voor uw huis Wanneer het aankomt op het verbeteren van uw huis, is het kiezen van het juiste type glas voor uw ramen een belangrijke beslissing. Isolatieglas, ook wel dubbel glas genaamd, biedt niet alleen comfort, maar...

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij is een prachtige kans om te ontsnappen aan drukte van de stad en te genieten van de natuur.

Het belang van onderhoud

Het belang van onderhoud

Ontdek waarom regelmatig onderhoud essentieel is voor uw huis. Leer alles over binnen- en buitenshuis onderhoud, de kosten en seizoensgebonden onderhoudstips.

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen: Een toekomstgerichte oplossing voor huishoudelijke verwarming en koeling In onze voortdurende zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke verwarmings- en koeloplossingen hebben warmtepompen zich snel ontwikkeld als een populair alternatief voor...

Buitenverblijf in je tuin

Buitenverblijf in je tuin

De tuin is niet langer alleen een plek voor bloemen en gras; het is een verlengstuk van je huis geworden. Met de juiste inrichting kan je tuin een oase van rust en ontspanning zijn, perfect voor elk seizoen. Een van de beste manieren om je tuin optimaal te benutten,...

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

Het idee van een eigen zwembad in de tuin spreekt tot de verbeelding van velen. Of je nu droomt van zomerse verkoeling, een plek voor familieplezier of een rustige plek om te ontspannen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een zwembad in de tuin: Een oase van rust en...

Na regen de tuin onderhouden

Na regen de tuin onderhouden

Na een lange periode van regenval kan je tuin er misschien mooi groen uitzien, maar er zijn ook veel uitdagingen die gepaard gaan met overtollig water. Van slakken en ander ongedierte tot onkruid en verzadigde grond, het is belangrijk om te weten wat je moet doen en...