Voordelen van kunstgras

Kunstgras, niet van echt te onderscheiden.

Voordelen van kunstgras

Veel huiseigenaren kiezen ervoor hun tuin te verjongen met de aanleg van kunstgras. Soms niet van echt te onderscheiden. Bovendien vermindert de aanleg van kunstgras de tijd die benodigd is voor het behoud en onderhoud van de buitenruimte. Ideaal dus.

Kunstgras voor dakterrassen en balkons

Geef kleur aan jouw appartement en kies voor kunstgras op jouw balkon of dakterras. Mensen realiseren vaak niet dat de perfecte gazons in de tijdschriften in feite kunstgras is. Het kan eenvoudig gelegd worden en gaat het hele jaar door mee met weinig tot geen onderhoud. Kunstgras is voorzien van afwateringsgaten zodat regenwater effectief over het dak kan wegvloeien en geen extra zwaarte geeft aan jouw balkon of buitenruimte. Het wordt aangeraden om vuil, zoals bladeren, van het gras te houden en indien nodig het gras (op) te borstelen voor een schoon resultaat. Tuinmeubelen kunnen zonder problemen op het kunstgras geplaatst worden.

Wat moet je níet doen?

Het is niet mogelijk om een barbecue te gebruiken op kunstgras. Kunstgras smelt wanneer het is blootgesteld aan zeer hete voorwerpen en vuur. Zet daarom een barbecue altijd op een stabiel vuurvast oppervlak, zoals straatstenen of een gemetselde patio. Ook weerspiegelende of reflecterende voorwerpen in de buurt van het kunstgras kunnen door zonlicht de warmte intensiteit verhogen, waardoor het kunstgras kan gaan smelten. Zorg ervoor dat er geen spiegels of reflecterende objecten in en rond de tuin zijn die in de richting van je gazon kunnen wijzen.
Rokers of rokende gasten dienen niet te roken op het kunstgras gazon om te voorkomen dat het hete as of een brandende sigaret in contact komt met het kunstgras.

Is je kunstgras toch beschadigd geraakt? Haal het beschadigde deel weg en laat het vervangen door nieuw kunstgras. Bewaar altijd een stuk restant dat je op bijvoorbeeld een plat dak kan laten mee kleuren door middel van blootstelling aan het weer. Om kleurverschil te voorkomen in het geval van vervanging.

Zwembaden

Zwembaden en natuurgras zijn natuurlijke vijanden. Elk zwaar voorwerp dat te lang op natuurgras blijft staan of liggen, veroorzaakt bruine dode plekken omdat zonlicht en frisse lucht niet bij het gras kan komen. Gras heeft zon en licht nodig om te ademen. Vooral in de hitte van de zomer kan het gras letterlijk gaar worden. Kunstgras is leuker en ook veiliger. Met kunstgras hoef je je geen zorgen te maken over de gevoeligheden van natuurlijk gras. Een kinderzwembad zorgt niet voor oververhitting. Ook niet na een dag of twee in een hittegolf. Dat betekend dat je het meerde dagen of zelfs weken kunt laten staan.

Is door de zwaarte het gras een beetje plat gaan liggen, dan kun je het met een harde bezem of borstel weer rechtop borstelen.

Bovendien is kunstgras niet giftig en produceert het geen stuifmeel. Zelfs kinderen met allergieën kunnen naar hartenlust spelen zonder snotterig of ziek te worden. Kunstgras voert het water snel af en droogt ook snel, dus laat je kinderen gerust breeduit spelen in het water. Nog een veilig aspect van kunstgras is, dat het niet glas wordt als het nat word. Geen reden om je zorgen te maken over gevaarlijke valpartijen.

Huisdieren en kunstgras

Huisdieren, zoals honden, zijn gek op kunstgras. Honden kunnen vrijuit spelen op de kunstgrasmat. Zorg er wel voor dat deze goed vast zit en dat de ondergrond stevig is. Ontlasting van jouw huisdier tast het kunstgras niet aan. Maak de plek waar je huisdier zijn of haar behoefte gedaan heeft schoon met een emmer lauw water. Mocht je toch nog last hebben van een sterke urinegeur in de grasmat, dan zijn er volop biologisch afbreekbare middelen beschikbaar om de geur tegen te gaan.

Door kunstgras ruiken honden geen aarde en zullen ze, als ze gewend zijn om te graven, het sneller afleren. Het is aan te raden om je huisdier in de beginperiode in de gaten te houden en hem te laten wennen aan het kunstgras zonder het te beschadigen.

Kies voor kunstgras, laat het professioneel aanleggen door een vakkundig kunstgrasbedrijf en geniet decennialang van alle voordelen.

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
Voordelen van kunstgras

Kunstgras biedt vele voordelen voor tuin en balkon.