Tuintrends

Ieder seizoen zijn er andere trends voor de tuin.

Jaarlijks groeit het buitenleven. We zijn meer thuis en er is meer aandacht voor de natuur.

Tuintrends

Tegenwoordig is er minder woon-werkverkeer en zijn we meer thuis. We besteden ook meer tijd in en om het huis en vooral als de zomermaanden zich aandient willen we de tuin aanpakken.

Tijdens het voorjaar beginnen de eerste werkzaamheden in de tuin. En zodra de klok vooruitgaat en het in de avonden langer licht is dan zijn we ook weer graag buiten. We krijgen massaal zin in de zomer!

Het terras wordt geschrobd, de tuinmeubels komen tevoorschijn en we barbecue wordt voorbereid voor overheerlijke avonden buiten vertoeven.

Ieder seizoen nieuwe Tuintrends

We volgen graag tuintrends. Ieder seizoen zijn er nieuwe trends. De laatste jaren zijn de Nederlanders echte tuinliefhebbers geworden. Gemiddeld besteden wij 4 tot 5 uur per week aan tuinieren.

Grasmaaien en het planten van nieuwe planten is favoriet. Onkruid wieden, schoonmaken staat onderaan. Niet zo vreemd dat we daarom meer en meer groen zien in de tuinen.

De tuinen raken wat ‘verwilderd’ zodat flora en fauna mooi kan groeien en bloeien. Er is meer ruimte voor de bijen en vlinders de weldaad aan nectar is goed voor de natuur!

We richten ook de tuin in naar eigen behoeftes zoals mediteer ruimtes of Yoga in de tuin.

Tuinmeubels

Een trend in de tuin is tegenwoordig een tuinhuisje achter in de tuin. Een tuinhuis voelt als een soort tweede woonkamer. En er komen uitgebreide tuinsets en apparatuur in de tuin bij.

Wie droomt er niet van, een buitenkeuken waar je tijdens warme dagen lekker kunt gaan koken voor familie en vrienden.  Een tuinhaard is niet alleen voor de warmte, je kunt een tuinhaard ook gebruiken om pizza’s en broodjes in te bakken. Een tuinhaard brengt sfeer in iedere tuin!

Ook zijn deze plekjes in de tuin tijdens de winter erg fijn. Men plaats een tuinhaard, heater of vuurkorf en geniet van het buiten zitten met een kleed op de tuinlounge.

In de tuin mag geleefd worden!

Decoreer het terras met potten, planten in vele vrolijke kleuren. Een parasol of luifel mag zeker niet ontbreken.

Vijver in de tuin

Iedere tuin is pas echt compleet met een vijver in de tuin.

Je kunt kiezen voor een natuurlijke vijver met alleen planten of een gemengde vijver met planten en vissen. Een vijver met een waterval of een fontein, het geluid van kabbelend water op de achtergrond werkt rustgevend!

Overweeg je een kleine of grote vijver in je tuin?

Heb je een grote tuin dan kun je een zwemvijver overwegen. Een koivijver is ook populair! Gebruik wel het juiste materiaal voor je vijver!  Voor vijverbenodigdheden zoals EPDM rubber vijverfolie en PVC vijverfolie, filters, pompen, vijver UV lamp en alle andere materialen ben je bij Vijverleven op het juiste adres.

Vijverleven.nl heeft een flinke dosis ervaring én de benodigde vakkennis in huis. Ze helpen je graag met de nodige informatie en producten voor uw vijver!

Eigen tuintrend

Wil jij je tuin aanpassen aan de nieuwste trend of heb je zelf goede ideeën.

Jaarlijks passeren nieuwe trends, materialen en specifieke tuinstijlen voor iedere tuin. Kom je er niet uit?

Maak een afspraak met een erkend hovenier, tuinontwerper. Ze kunnen jou ideeën en toepassen in iedere tuin!

 

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
tuintrends
zomerplanten
Vijver in de tuin

Het maakt niet uit of je een kleine tuin, terras, balkon of een grote tuin hebt. Trends zijn voor iedere tuin.