Tips voor energie zuinig wonen

Tips voor energie zuinig wonen lees je hier.

Energiezuinig wonen, lees de tips op Bouwen en Wonen in de Regio.

 

Tips energiezuinig wonen

Energiezuinig wonen kan simpel zijn. Doe de deuren in huis dicht, lampen niet onnodig aan en apparaten niet op stand-by is al een kleine moeite en zo bespaar je al energie. Korter douchen bijvoorbeeld en goed omgaan met de verwarming scheelt jaarlijks op je energierekening!

Ga zuinig stoken of isoleer je huis beter. Dat kan jaarlijks wel tot 500 euro schelen. Als je goed met de verwarming om gaat dan verbruik je minder gas en is het een win-win situatie voor jou en voor het milieu. Met de thermostaat ‘s nachts op 15-17 graden bespaar je gemiddeld 100 euro per jaar.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen betaalbaar maar ook klimaatvriendelijk! Tijdens de zomer wekken ze voldoende energie op, maar ook tijdens de winter en bij bewolkt weer werken zonnepanelen keihard door! Wellicht zijn er subsidie mogelijkheden om zonnepanelen aan te schaffen voor je woning. Er is geen vergunning nodig voor het installeren van zonnepanelen, Bespreek de mogelijkheden wel een erkend bureau. Vraag een offerte op en bestudeer goed alle mogelijkheden.

Geld verdienen

Schaf je een nieuwe wasmachine, droger, vaatwasser, diepvries of koelkast aan? Kijk bij het kopen van het witgoed altijd naar het energieverbruik. Hier zit nogal wat verschil in! Soms denk je dat een artikel qua aanschaf duurder is maar uiteindelijk toch goedkoper zal zijn doordat je bespaart op de energiekosten.

Nog een aantal bespaarmogelijkheden die je kunt gaan onderzoeken voordat je gaan (ver)bouwen zijn o.a.

  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Isolatieglas
  • Verwarming

Waar wil jij op gaan besparen? Wat zijn de beste bespaartips voor je woning? Krijg grip op je energierekening!

Bespaartips

Er zijn tal van websites te vinden op het internet met tips om geld te besparen en energiezuiniger te gaan leven. Deze websites zijn een paar van de vele voorbeelden:

Vind tips om alle ‘energieslurpers’ te vervangen of zuiniger te gebruiken. Krijg grip op de energierekening en ontdek of jij veel of weinig verbruikt vergeleken met anderen!

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
tips Energiezuinig wonen
Grote en kleine aanpassingen in je woning om energiezuiniger te leven kan je veel geld opleveren!