Efficiënt en/of duurzaam je huis warm houden

Kies voor Zonnepanelen of een Warmtepomp!

​Wil je aan de slag met het verduurzamen van je vakantiehuis of woning? Waar moet je beginnen? Maak je de keuze voor zonnepanelen of kies je voor een warmtepomp?

Efficient en/of duurzaam je huis warm houden

Een alternatief voor gas en toch je huis verwarmen? Je huis duurzaam en slim verwarmen is goed voor het milieu en je portemonnee.

Bewust verwarmen van je woning

Ga altijd bewust om met je huis verwarmen. Vraag je af hoe hoog de verwarming staat en vooral, of dat nodig is in bepaalde situaties. Ben je alleen of met een groep mensen maakt al een groot verschil. Als er meer mensen in je huis zijn stijgt de temperatuur al. Ben je veelal alleen dan zou je de verwarming wat hoger kunnen zetten. Ga je bijvoorbeeld de hele dag in huis klussen of schoonmaken dan blijf je ook warm en hoeft de verwarming niet hoog te staan.

Duurzaamheid is alsmaar belangrijker voor ons allemaal. Het is een onderwerp wat gevoelig ligt i.v.m. het milieu. Maar tegelijkertijd wil je ook lekker warm op de bank zitten. Is het lastig combineren? Zeker niet!

Er zijn een paar slimme tips om ervoor te zorgen dat je huis op een duurzame en slimme manier toch warm blijft! Je kent wellicht een slimme thermostaat inmiddels, maar er zijn nog meer tips.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een ideale manier om je huis duurzaam te verwarmen. Een warmtepomp haalt warme lucht van buiten je woning binnen. Die warme lucht kan uit de grond of grondwater komen, maar ook uit de lucht. Een warmtepomp bespaart tot wel 80% op het gasverbruik. De investering in een warmtepomp bespaart je niet alleen stookkosten, het verhoogt ook de waarde van de woning. Wil je een warmtepomp aanschaffen, bekijk ook of je er subsidie voor kunt krijgen.

Zoek je een goede leverancier?
Lees alles over een Warmtepomp op BlueSolid.nl

Thermostaat lager

Ben je de hele dat van huis, vergeet dan niet om de thermostaat lager te zetten. Dat scheelt je enorm! Het advies is, 15 à 16 graden als je niet thuis bent. Heb je inmiddels een ‘slimme’ thermostaat? Dan kun je er voor zorgen dat het huis aangenaam warm is zodra je thuis komt.

Verwarming uit

Zet de verwarming niet aan in ruimtes waar je bijna niet bent.

Nog een advies, zet ook op je slaapkamer de verwarming uit. Slapen is veel gezonder in een frisse kamer. Is het koud? Gebruik een extra deken, of neem een warme kruik mee zodra je gaat slapen. Daarnaast kun je de thermostaat ook al verlagen een uur voordat je gaat slapen.

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
Tip: Bekijk voor je gaat bouwen naar alle subsidie mogelijkheden.
Efficient en/of duurzaam je huis warm houden
Ga aan de slag om je huis te verduurzamen!