Hypotheek afsluiten

Wil jij een huis kopen of verkopen?

Ga jij uw eerste huis kopen? Of wil je een ander huis kopen? Dan komt er veel op je af. Vooral als je voor het eerst een huis wilt gaan kopen is het begrijpelijk dat je niet alles zelf weet.

Hypotheek afsluiten

  • Hoe gaat het kopen van een huis precies in zijn werk?
  • Wat heb je nodig om een huis te kopen?
  • Wat moet je allemaal regelen?

Hypotheek adviseurs helpen je graag op weg!

Zoek je een volledig onafhankelijk financieel adviseur in Noord Nederland? Dan ben je bij Erika Koning Financieel Advies op het juiste adres!

Ben je starter? Dan kun je kiezen uit 2 soorten hypotheekvormen: annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Maar welke past bij jou?

Annuïteiten Hypotheek

ledere maand betaal je een vast bedrag. Dit maandbedrag heet annuïteit en bestaat uit rente en aflossing. Doordat je tijdens de looptijd van de hypotheek aflost, heb je aan het einde de gehele annuïteitenhypotheek afgelost. Die zekerheid is fijn. Daarom zou je eventueel voor een Annuïteiten Hypotheek kunnen kiezen.

Lineaire Hypotheek

Kies je een Lineaire Hypotheek dan begin je direct met aflossen. Iedere maand een lager maandbedrag, geen restschuld aan het einde van de looptijd en een scherpe rente. Dat klinkt goed toch?

Hypothekenmarkt

De ‘Hypothekenmarkt’ is altijd volop in beweging. De rente, woningmarkt veranderd continu. Er is altijd veel nieuws en ontwikkelingen. Volg het laatste nieuws hier.

Andere soorten hypotheken

Aflossingsvrije Hypotheek

Bij de Aflossingsvrije Hypotheek betaal je tijdens de gehele looptijd van de hypotheek alleen de hypotheekrente. Dat betekent dat je zelf kiest of en hoe je aflost. Op de einddatum moet de Aflossingsvrije Hypotheek wel volledig terug betaald zijn.

Levenhypotheek

Bij de Levenhypotheek wordt tijdens de looptijd een waarde opgebouwd in de levensverzekering. Deze levensverzekering is gekoppeld aan de hypotheek. Aan het einde van de looptijd, of bij overlijden, keert de levensverzekering een bedrag uit. Bij de Levenhypotheek kan gekozen worden voor een levensverzekering met een (minimum) gegarandeerde uitkering, of voor een levensverzekering met een uitkering afhankelijk van de resultaten uit beleggingen.

Spaarhypotheek

Bij een Spaarhypotheek wordt een bedrag gespaard in een spaarhypotheekverzekering. Deze verzekering zal aan het einde van de looptijd (of bij eerder overlijden) van de hypotheek uitkeren. De hypotheek wordt dus afgelost door de spaarhypotheekverzekering. De spaarrente op de spaarverzekering is gelijk aan de hypotheekrente. Als de hypotheekrente daalt, moet er meer premie betaald worden. Van belang is dat het eindbedrag van de hypotheek gehaald wordt.

Beleggingshypotheek

De Beleggingshypotheek is een hypotheekvorm waarbij tijdens de looptijd niet wordt afgelost. De aflossing van de hypotheek wordt gedaan aan het einde van de looptijd, met het geld dat is opgebouwd op een beleggingsrekening. De waarde opbouw van de Beleggingshypotheek is afhankelijk van de resultaten uit beleggingen.

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
Hypotheek afsluiten

Online hypotheek berekenen

Je kunt online je hypotheek berekenen en er zij vele vergelijkings websites te vinden met heel veel informatie. Heb je niet de kennis? Ga dan zeker naar een Hypotheek adviseur! Zoek je een huis in de Groningen of Drenthe of elders in het land, op de website van Eigenhuis.nl kun je heel veel informatie vinden.

 

Vind een hypotheek adviseur bij jou in de buurt!