Alles wat je moet weten over een hypotheek afsluiten

Ga jij je eerste huis kopen? Dan komt er veel op je af. Vooral als je voor het eerst een huis wilt gaan kopen is het begrijpelijk dat je niet alles zelf weet.

Hypotheek afsluiten

  • Hoe gaat het kopen van een huis precies in zijn werk?
  • Wat heb je nodig om een huis te kopen?
  • Wat moet je allemaal regelen?

Hypotheek adviseurs helpen je graag op weg!

Zoek je een volledig onafhankelijk financieel adviseur in Noord Nederland? Dan ben je bij Erika Koning Financieel Advies op het juiste adres!

Ben je starter? Dan kun je kiezen uit 2 soorten hypotheekvormen: annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Maar welke past bij jou?

Annuïteiten Hypotheek

ledere maand betaal je een vast bedrag. Dit maandbedrag heet annuïteit en bestaat uit rente en aflossing. Doordat je tijdens de looptijd van de hypotheek aflost, heb je aan het einde de gehele annuïteitenhypotheek afgelost. Die zekerheid is fijn. Daarom zou je eventueel voor een Annuïteiten Hypotheek kunnen kiezen.

Lineaire Hypotheek

Kies je een Lineaire Hypotheek dan begin je direct met aflossen. Iedere maand een lager maandbedrag, geen restschuld aan het einde van de looptijd en een scherpe rente. Dat klinkt goed toch?

Hypothekenmarkt

De ‘Hypothekenmarkt’ is altijd volop in beweging. De rente, woningmarkt veranderd continu. Er is altijd veel nieuws en ontwikkelingen. Volg het laatste nieuws hier.

Andere soorten hypotheken

Aflossingsvrije Hypotheek

Bij de Aflossingsvrije Hypotheek betaal je tijdens de gehele looptijd van de hypotheek alleen de hypotheekrente. Dat betekent dat je zelf kiest of en hoe je aflost. Op de einddatum moet de Aflossingsvrije Hypotheek wel volledig terug betaald zijn.

Levenhypotheek

Bij de Levenhypotheek wordt tijdens de looptijd een waarde opgebouwd in de levensverzekering. Deze levensverzekering is gekoppeld aan de hypotheek. Aan het einde van de looptijd, of bij overlijden, keert de levensverzekering een bedrag uit. Bij de Levenhypotheek kan gekozen worden voor een levensverzekering met een (minimum) gegarandeerde uitkering, of voor een levensverzekering met een uitkering afhankelijk van de resultaten uit beleggingen.

Spaarhypotheek

Bij een Spaarhypotheek wordt een bedrag gespaard in een spaarhypotheekverzekering. Deze verzekering zal aan het einde van de looptijd (of bij eerder overlijden) van de hypotheek uitkeren. De hypotheek wordt dus afgelost door de spaarhypotheekverzekering. De spaarrente op de spaarverzekering is gelijk aan de hypotheekrente. Als de hypotheekrente daalt, moet er meer premie betaald worden. Van belang is dat het eindbedrag van de hypotheek gehaald wordt.

Beleggingshypotheek

De Beleggingshypotheek is een hypotheekvorm waarbij tijdens de looptijd niet wordt afgelost. De aflossing van de hypotheek wordt gedaan aan het einde van de looptijd, met het geld dat is opgebouwd op een beleggingsrekening. De waarde opbouw van de Beleggingshypotheek is afhankelijk van de resultaten uit beleggingen.

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je huis: soorten, functies, voordelen, beste merken, en waarom een ervaren installateur belangrijk is voor optimale resultaten.

Voorjaar in je huis

Voorjaar in je huis

Met het voorjaar in de lucht is het de perfecte tijd om je interieur een opfrisser te geven. Je hoeft niet meteen je hele inrichting om te gooien; kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Eenvoudige aanpassingen voor een frisse look Het geven van een...

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Met de toenemende zomerse temperaturen en het verlangen naar comfort in huis, vragen veel mensen zich af of het aanschaffen van een airconditioner een verstandige investering is. Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van airconditioning? Wat doet een airco...

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Waterbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Door deze eenvoudige tips voor je dagelijkse routine en enkele kleine investeringen, kun je aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het waterverbruik. 

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas: Een slimme investering voor uw huis Wanneer het aankomt op het verbeteren van uw huis, is het kiezen van het juiste type glas voor uw ramen een belangrijke beslissing. Isolatieglas, ook wel dubbel glas genaamd, biedt niet alleen comfort, maar...

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij is een prachtige kans om te ontsnappen aan drukte van de stad en te genieten van de natuur.

Het belang van onderhoud

Het belang van onderhoud

Ontdek waarom regelmatig onderhoud essentieel is voor uw huis. Leer alles over binnen- en buitenshuis onderhoud, de kosten en seizoensgebonden onderhoudstips.

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen: Een toekomstgerichte oplossing voor huishoudelijke verwarming en koeling In onze voortdurende zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke verwarmings- en koeloplossingen hebben warmtepompen zich snel ontwikkeld als een populair alternatief voor...

Buitenverblijf in je tuin

Buitenverblijf in je tuin

De tuin is niet langer alleen een plek voor bloemen en gras; het is een verlengstuk van je huis geworden. Met de juiste inrichting kan je tuin een oase van rust en ontspanning zijn, perfect voor elk seizoen. Een van de beste manieren om je tuin optimaal te benutten,...

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

Het idee van een eigen zwembad in de tuin spreekt tot de verbeelding van velen. Of je nu droomt van zomerse verkoeling, een plek voor familieplezier of een rustige plek om te ontspannen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een zwembad in de tuin: Een oase van rust en...

Na regen de tuin onderhouden

Na regen de tuin onderhouden

Na een lange periode van regenval kan je tuin er misschien mooi groen uitzien, maar er zijn ook veel uitdagingen die gepaard gaan met overtollig water. Van slakken en ander ongedierte tot onkruid en verzadigde grond, het is belangrijk om te weten wat je moet doen en...