Kopen zonder kijken?

Durf jij het aan?

Je kent wellicht het programma wel op RTL4, Kopen Zonder Kijken.

Kopen Zonder Kijken is een woonprogramma waarin stellen de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen geven aan experts.

Er wordt gewerkt met het budget van de deelnemers. Daar waar andere programma’s ook nog gratis spullen barteren of krijgen in ruil voor een stukje reclame is dit geheel op het budget en het te besteden bedrag van de deelnemers. Allereerst gaat de presentator het stel gelukkig maken dat ze mee mogen doen met het programma, bij volledige instemming, de wensen qua dorp of stad waar het huis moet staan worden doorgenomen en dan gaat de zoektocht van start.

Kopen zonder kijken?

De zoektocht begint bij de makelaar. De makelaar gaat in de oververhitte woningmarkt opzoek naar het perfecte huis, dit kan soms wel maanden duren. Het kan een huis worden waar niet veel aan hoeft te gebeuren maar kan ook een bouwval zijn die bijna gestript dient te worden. Zodra de makelaar een aankoop en de hypotheek heeft geregeld dan gaat de bouwkundige met een interieur designer aan de slag om er een prachtig huis van te maken.

Dit alles zonder dat je er zelf werk van hebt! Dat klinkt goed toch?

 

Oververhitte huizenmarkt

Doordat we in een oververhitte huizenmarkt zitten is het voor velen een onmogelijke zoektocht om een huis te bemachtigen.

Alles draait om het perfecte huis op de perfecte plaats, en soms lijkt het een utopie om een huis te vinden. Weet je het echt niet meer en durf je het aan om alles uit handen te geven? Durf jij het echt aan om het huis pas te zien nadat de koopovereenkomst is gesloten? Dan is dit programma van RTL4 wellicht ook iets voor jou!

Het budget wat te besteden is ligt helemaal bij de kopers zelf. Soms zijn er nog duizenden euro’s over om te verbouwen. Bij andere stellen zijn het een paar duizend euro. De stylisten gaan aan de slag met een moodboard om zo een inschatting te maken van sfeer en stijl om een zo ideaal mogelijk wooncomfort te creëren.

Totale verbouwing

Een bouwkundige gaat als eerste aan de slag en er wordt gekeken naar iedere ruimte. De kamer, de etage en eventueel zolder en ook de tuin wordt niet vergeten. Duurzaamheid komt zeker aanbod bij de verbouwing! Naar alle facetten wordt gekeken tijdens de verbouwing.

Interieur

Ook voor je nieuwe interieur hoef jij je geen zorgen te maken. Tijdens het voortraject is er door de deelnemers een moodboard gemaakt. Ook kun je aangeven welke spullen er zeker weer terug moeten komen in je nieuwe woning. Een styliste neemt vervolgens de gehele interieur en styling voor haar rekening.

Gemak voor deelnemers

Het hele traject brengt behoorlijk wat spanning met zich mee maar het hele traject neemt voor de deelnemers ook veel werk uit handen. Geen verbouwing, je hoeft niet te slopen of te sjouwen, behangen of te verven. Je hebt geen last van bouwafval, alles regelen omtrent de verbouwing en je bespaart je vele uren in bouwmarkt en je hoeft je hoofd niet te breken in de vele woonwinkels.

Echter moet je er wel de volste vertrouwen in hebben dat het hele team het verbouwt en inricht zoals jij in gedachten hebt.

Misschien is het een programma voor de niet-klussers of als je totaal geen idee hebt over de inrichting, of je wilt een nieuw huis zonder enig inzet van tijd en energie. Het enige wat je zelf moet doen is de meubels die mee moeten inpakken en mee verhuizen naar je nieuwe huis.

En daarbij moet je op tv durven en dan duimen dat het een ‘Forrever Home‘ is geworden een plek waar je nooit meer weg wilt gaan!

 

De grote vraag is en blijft durf jij een huis te kopen zonder kijken?

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
Kijk het programma terug op RTLXL 
Kopen zonder kijken?
Kijk op RTL4 naar Kopen zonder Kijken.