Creëer sfeer in je huis in de donkere dagen voor kerst

Haal een warm gevoel in huis.

Creëer sfeer in je huis in de donkere dagen voor kerst

De dagen worden korter en donkerder en terwijl jij alweer vroeg de gordijnen dichttrekt, is het tijd om wat sfeer aan te brengen in je huis. Hoe kom je anders de donkere dagen (voor kerstmis) door. Wij geven een aantal handige tips om jouw huis van een warme sfeer en een gezonde dosis gezelligheid te voorzien.

Hebben we het over donkere dagen, dan hebben we het over kerstmis. Heb jij dit jaar gekozen voor een echte Nordmann kerstboom of toch voor een duurzame kunstboom? Welke boom je ook kiest, een kerstboom is dé sfeermaker rond de feestdagen. Ook andere planten en bloemen kunnen bijdragen aan een gezellige sfeer, zoals de kerstster, rozen, tulpen en diverse vetplanten.

Woon je in een (groot) huis met een open haard, dan is de open haard dé eye-catcher en dé manier om je huis van een gezellige sfeer te voorzien. Het geeft de warmte die je huis nodig heeft en is op het eerste oog meteen sfeervol. Je kunt de schoorsteenmantel versieren met gezellige (geur)kaarzen, herfst- en/of winterdecoratie of leuke foto’s van je familie en/of vrienden.

“Prikkel je geurzintuigen met kruidige geurkaarzen”.

Wil je je hele huis winters aankleden? Kies dan voor een aantal kussens, plaids en schapenvachtjes voor op de vloer of over de bank. Muurhangers van macramé zijn ook altijd in trek en echte sfeermakers als het gaat om het aanbrengen van een warm gevoel in huis. Decoratie van hout draagt ook altijd bij aan een warm gevoel. Pas tevens je verlichting aan op het seizoen door te kiezen voor gele peertjes en gedimd licht.

Tip: Bespaar energie door gebruik te maken van LED-verlichting.

Het is natuurlijk altijd een kwestie van smaak. Kijk daarom goed om je heen bij bijvoorbeeld woonwinkels, Xenos of de Hema. Of bezoek de online webwinkel van grote ketens of lokale ondernemers bij jou in de buurt.

Wil je all-the-way gaan? Dan kun je ook je (keuken)textiel zoals hand- en theedoeken en het servies aanpassen op de winter. Kies voor een gezellig kerstservies en pas de kleuren van je textiel aan op het seizoen met bijvoorbeeld oranje en rode stoffen en een warme dekbedhoes om je winterdekbed.

Tip: Maak voor je je huis gaat aankleden een moodboard met knipsels uit magazines en tijdschriften!

Zorg ook altijd voor voldoende frisse lucht. Door deuren en ramen veelal gesloten te houden ontstaat er een droge lucht, wat van invloed kan zijn op je huid en klachten zoals hoofdpijn kan veroorzaken. Voorkom de winterdip en gooi, ondanks de kou, tien minuten per dag de ramen open. Je zult het verschil meteen merken.

Wat te doen als het buiten regent of sneeuwt? Nodig een paar vrienden uit voor een gezellige borrel, maak hapjes en drankjes klaar en haal de oer-Hollandse spelletjes uit de kast of organiseer een gezellig filmavond. Je kunt natuurlijk ook een goed boek uit de kast pakken en met een dekentje op de bank en een stomende mok warme chocolademelk met slagroom voor je, opgaan in een spannend of grappig verhaal. Je kunt het zo indelen zoals je zelf wilt.

Een sfeervol huis draagt bij aan een gezellige sfeer! Hoe ziet jouw huis eruit in de winter?

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
Creëer sfeer in je huis in de donkere dagen voor kerst
Creëer sfeer in je huis in de donkere dagen voor kerst

Schaf je Zonnepanelen aan? Dan bespaar je enorm op de energiekosten.