Verhuizen - Verhuistips

Ga je binnenkort verhuizen?

Ga je binnenkort verhuizen? Bij een verhuizing komt er altijd erg veel kijken.

Verhuizen – Verhuistips

Er zijn veel zaken die vooraf geregeld moeten worden, zoals het melden bij de gemeente, energie en waterleverancier, internet en de verzekeringen. Een goede planning is cruciaal voor als je gaat verhuizen.

Wij hebben de 7 belangrijke tips op een rij gezet!

 

1. Organiseer en begin op tijd!

Ga iedere kamer afzonderlijk bij langs en maak per kamer een lijstje. Leg in iedere kamer een stapel verhuisdozen en begin ruim op tijd met inpakken.

2. Inpakken

Inpakken kost tijd! Zodra je de verhuisdozen hebt kun je alvast beginnen met inpakken. Zo kun je seizoensgebonden spullen bijvoorbeeld al inpakken. Ga al je spullen sorteren en breng overbodige spullen naar een kringloopwinkel of verkoop ze. Ook kun je kleding naar een inbrengwinkel brengen of schenken aan het goede doel.

Extra tip: Doe niet alles in 1 keer.
Als je iedere dag wat inpakt is het niet een hele grote klus. Zet ook op iedere doos wat je erin hebt gedaan, en in welke kamer in je nieuwe woning het moet komen te staan.

3. Dozen goed vullen

Cruciaal is hoe je de dozen vult en wat je bij elkaar in kunt doen. Koop ook vulmateriaal om breekbare spullen goed te verpakken. Alle dozen moeten goed afsluiten, doe ze dus niet te vol. Pak zwaardere spullen onderin maar zorg er wel voor dat de dozen tilbaar moeten blijven.

Wikkel glaswerk, kopjes en borden in apart papier en in de kleinere dozen. niet teveel bijelkaar proppen. Hiermee voorkom je schade.

4. Adres wijzigen

Wijzig tijdig je adres voor de post. Stuur je familie en vrienden een adreswijziging. Geef aan de gemeente door waar je gaat wonen, hiermee worden automatisch allerlei instanties automatisch ingelicht. Ook je energie, internet en waterleverancier moet je het nieuwe adres tijdig doorgeven.

Het doorgeven van je nieuwe adres verloopt meestal wel soepel maar je kunt via Postnl regelen dat het van je oude adres wordt doorgestuurd naar je nieuwe. Kom je dan nog bedrijven tegen die je nieuwe adres nog niet hebben verwerkt kun je deze (opnieuw) inlichten.

Krijg je een uitkering? Dan kan het zelfs zijn dat je in aanmerking komt voor vergoedingen. Je kunt bijvoorbeeld in aanmerking komen voor bijzondere bijstand, of via de werkgever een verhuiskostenvergoeding ontvangen.

5. Verzekeringen

Als je een huis koopt krijg je te maken met verschillende verzekeringen zoals een inboedel, opstal en ook een overlijdensrisico en rechtsbijstandverzekering. Ook als je een huis gaat huren heb je te maken met verzekeringen. Zo is het handig een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Lees hier een overzicht van alle verzekeringen die komen kijken bij een verhuizing van de Consumentenbond.

6. Uitbesteden of zelf doen.

Je kunt een verhuizing van A tot Z zelf regelen. maar je kunt het ook uitbesteden. Via een verhuisbedrijf kun je het ook laten regelen. Geen rompslomp, laat het een expert doen! Verhuizers kunnen je alles uit handen nemen, of gedeeltelijk. Kies je voor een verhuisbedrijf dan zijn er meerder opties. Wil je bijvoorbeeld wel alles zelf inpakken? Dan haalt het verhuisbedrijf alles op en sjouwt alles van A naar B voor je. Vraag vooraf bij meerdere verhuizers een offerte en vraag naar de mogelijkheden.

Zoek bij bedrijven naar een verhuisbedrijf uit je regio.

Besteed je het verhuizen niet uit? Regel dan wel tijdig een verhuis bus en of aanhangwagen!

7.Opslag

Ga je een huis bouwen of heb je een huis gekocht maar moet je eerst grondig verbouwen? Dan heb je wellicht tijdelijk een onderkomen nodig, maar ook een opslag nodig voor je inboedel. Tijdelijk opslag is in iedere provincie van Nederland wel te vinden!

Opslag ruimte huren kan op verschillende manieren:

Ruimte in een loods of schuur of garagebox behoren tot de mogelijkheden. Ook kun je bij sommige verhuisbedrijven tijdelijk je inboedel opslaan.

Een inboedelopslagbedrijf, selfstorage of mobiele opslag is wellicht het makkelijkst als je een tijdelijke oplossing zoekt. Bij selfstorage huur je een ruimte waar je de spullen naartoe brengt en in opslaat. Tussendoor kun je er zelf bij. Bij mobiele opslag krijg je een container thuis die je kunt vullen. Deze containers worden dan weer gehaald en vervolgens opgeslagen. Zodra je de container weer nodig bent kun je het bedrijf de container weer laten bezorgen.

Checklist verhuizen

Verhuizen doet niemand iedere dag. Er komt heel veel bij kijken. Online kun je veel tips vinden en ook veel handige verhuischecklijstjes te vinden. Het hele proces in goede banen houden en behouden is belangrijk!

Tip: Bekijk deze checklist van Verhuizen kun je zelf!

Een checklist zorgt voor veel minder stress en vooral voor een soepel verhuizing!

Zoek per provincie

Drenthe Flevoland Fryslân Gelderland Groningen Limburg North Brabant NorthHolland Overijssel SouthHolland Utrecht Zeeland
Verhuizen - Verhuistips
Verhuizen een grote klus? Niet als je onze tips leest!