Je thuiswerkplek inrichten: dat werkt

Thuiskantoor

Sinds de corona-pandemie is thuiswerken heel normaal geworden. Het is belangrijk om een fijne thuiswerkplek te hebben waar je dagelijks je werk kan doen. Haal alles in huis om een ergonomische werkplek te creëren. Achter een goede tafel in een comfortabele bureaustoel doe je je dagelijkse werk met plezier.

Waar vind je de goedkoopste meubels? Op zoek naar goede, betaalbare bureaustoelen. Denk er wel aan: goedkoop is vaak duurkoop. Gelukkig gaan steeds meer kantoormeubelzaken mee in de trend van hergebruiken. Vaak vervangen kantoren hun meubilair ver voordat het echt opgebruikt is. Bij winkels die deze kwaliteitsmeubels weer terugkopen, kun je dus heel voordelig goede spullen aanschaffen.

Je keuze is natuurlijk altijd heel persoonlijk. Voor sommigen is de Ikea een ideale winkel. Weet je al precies wat je wilt hebben, dan bestel je gemakkelijk online en laat het thuisbezorgen. Eerst even proefzitten? Bezoek dan een showroom en ervaar welke meubels bij jouw wensen passen. Gebruik je het bureau ook als eettafel? Wil je staand kunnen werken, dan moet je computertafel hoog in te stellen zijn.

Opruimen

‘Waar is de plankband!?’
Ben je ook altijd alles kwijt? Kies een handig ladeblok en richt dat secuur in, dan weet je weer waar je belangrijkste spullen liggen. Of schaf een archiefkast aan, als je veel papierwerk bewaart. Wat denk je van opbergdozen? Doordat opbergdozen te verplaatsen zijn, geven ze flexibiliteit in je inrichting. Bovendien zien ze erg gezellig uit, want het oog wil ook wat! Hoe richt je een kast netjes in?

Denk vooral ook aan de volgende items bij het inrichten van je thuiskantoor:

  • Bureaulamp
  • Boekenkast
  • Verlichting

Gordijnen hebben meerdere functies. Ten eerste houden ze hinderlijk zonlicht buiten, zodat je computerscherm leesbaar blijft. Ten tweede dragen ze bij aan een prettige temperatuur in huis. In de winter houden ze namelijk de warmte binnen, in de zomer weren ze daarentegen de warmte van buiten. Ten derde zorgen gordijnen voor een fijne akoestiek. Zit je in een grote, kale ruimte. Dan heb je mogelijk ook akoestische wandpanelen nodig om het geluid te dempen.

Naast het ophangen van gordijnen, heeft het neerzetten van kamerplanten tevens meerdere voordelen. Planten zuiveren de lucht, maken je vrolijk en brengen gezelligheid.

Feitjes over thuiswerken

Tijdens de coronacrisis werkten er natuurlijk heel veel mensen vanuit huis. Maar ook nu de pandemie voorbij lijkt te zijn, zegt 1 op de 4 werknemers nog steeds grotendeels vanuit huis te willen werken. Op dit moment is thuiswerken nog geen wettelijk recht. Wel komt er een nieuwe wet aan die meer recht op thuiswerken geeft, te weten de ‘Wet werken waar je wilt’.
Wanneer werknemers thuiswerken, hebben zij extra kosten die zij op kantoor niet hebben. Denk aan kosten voor verwarming, water, elektriciteit, maar ook thee, koffie en toiletpapier. De werkgever kan deze kosten onbelast vergoeden met een thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag. Stijg het werk je boven de pet of ontbreekt het je aan de actuele kennis? Schakel dan hulp bij je administratie in.

Of je thuis productiever werkt, daarover verschillende meningen. Helpt thuiswerken de werk-privébalans? Dat is een persoonlijke afweging. Thuiswerkers worden echter over het hoofd gezien bij promotie. Ondanks het feit dat personeel op kantoor wellicht minder productief is, komen zij wel betrouwbaarder over en dus eerder in aanmerking voor promotie.

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je huis: soorten, functies, voordelen, beste merken, en waarom een ervaren installateur belangrijk is voor optimale resultaten.

Voorjaar in je huis

Voorjaar in je huis

Met het voorjaar in de lucht is het de perfecte tijd om je interieur een opfrisser te geven. Je hoeft niet meteen je hele inrichting om te gooien; kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Eenvoudige aanpassingen voor een frisse look Het geven van een...

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Met de toenemende zomerse temperaturen en het verlangen naar comfort in huis, vragen veel mensen zich af of het aanschaffen van een airconditioner een verstandige investering is. Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van airconditioning? Wat doet een airco...

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Waterbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Door deze eenvoudige tips voor je dagelijkse routine en enkele kleine investeringen, kun je aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het waterverbruik. 

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas: Een slimme investering voor uw huis Wanneer het aankomt op het verbeteren van uw huis, is het kiezen van het juiste type glas voor uw ramen een belangrijke beslissing. Isolatieglas, ook wel dubbel glas genaamd, biedt niet alleen comfort, maar...

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij is een prachtige kans om te ontsnappen aan drukte van de stad en te genieten van de natuur.

Het belang van onderhoud

Het belang van onderhoud

Ontdek waarom regelmatig onderhoud essentieel is voor uw huis. Leer alles over binnen- en buitenshuis onderhoud, de kosten en seizoensgebonden onderhoudstips.

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen: Een toekomstgerichte oplossing voor huishoudelijke verwarming en koeling In onze voortdurende zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke verwarmings- en koeloplossingen hebben warmtepompen zich snel ontwikkeld als een populair alternatief voor...

Buitenverblijf in je tuin

Buitenverblijf in je tuin

De tuin is niet langer alleen een plek voor bloemen en gras; het is een verlengstuk van je huis geworden. Met de juiste inrichting kan je tuin een oase van rust en ontspanning zijn, perfect voor elk seizoen. Een van de beste manieren om je tuin optimaal te benutten,...

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

Het idee van een eigen zwembad in de tuin spreekt tot de verbeelding van velen. Of je nu droomt van zomerse verkoeling, een plek voor familieplezier of een rustige plek om te ontspannen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een zwembad in de tuin: Een oase van rust en...

Na regen de tuin onderhouden

Na regen de tuin onderhouden

Na een lange periode van regenval kan je tuin er misschien mooi groen uitzien, maar er zijn ook veel uitdagingen die gepaard gaan met overtollig water. Van slakken en ander ongedierte tot onkruid en verzadigde grond, het is belangrijk om te weten wat je moet doen en...