De populairste badkamervloeren op een rij

Ga je verhuizen, verbouwen óf mag je een spiksplinternieuwe badkamer kiezen voor je nieuwbouwwoning? Dan moet je je voorbereiden op flink wat keuzes. Van de douchecabine tot de indeling van de kastjes en van het lichtplan tot… de badkamervloer!

Want als het om badkamers gaat, lijken de keuzes eindeloos. En er kan meer dan je denkt! Wat dacht je van een houten vloer? Klinkt gek voor de badkamer, maar het kan wel degelijk. Wij zetten de populairste vloersoorten voor de badkamer voor je op rij.

Tegels

Veruit de populairste vloersoort: tegels. En dat is logisch, want tegels zijn onderhoudsarm, betaalbaar, makkelijk schoon te maken en erg geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast zijn er veel verschillende stijlen mogelijk, want tegels zijn er in alle soorten, maten en kleuren.

Hout

We noemden het al eerder: een houten badkamervloer is hot! Let er wel op dat je de vloer goed waterdicht maakt door er een laag polyester op aan te brengen. Door de vloer goed te impregneren en sealen kan het materiaal wel tegen wat nattigheid. Hou er wel rekening mee dat je dit regelmatig moet bijhouden.

PVC

Met PVC kun je alle kanten op! Het is betaalbaar en blijft lang mooi. Daarnaast kan PVC in alle woonstijlen, want het is in allerlei ‘printjes’ verkrijgbaar: van natuurtegel tot parketvloer en van een gietvloer tot een houten vloer.

Gietvloer

Wil je de industriële stijl van je woning doortrekken in je badkamer? Dan is een gietvloer in je badkamer echt iets voor jou. Er wordt dan een dun laagje kunststof over de ondervloer gegoten waardoor je vloer een industriële betonlook krijgt. Extra fijn: bij een gietvloer heb je geen last van naden of voegen, waardoor het makkelijk schoon te houden is.

Beton

Waar een gietvloer nogal een prijzige optie is, is een betonnen badkamervloer iets vriendelijker voor je portemonnee. Let op: beton is niet waterdicht en heeft daarom wel een extra laagje nodig.

Kurk

Kurk op de badkamervloer? Ook dat kan! Kurk is namelijk erg geschikt voor vochtige ruimtes en heeft weinig onderhoud nodig. Daarnaast werkt kurk isolerend (geen vloerverwarming nodig!) en is het erg ecovriendelijk.

Welke badkamervloer is jouw favoriet?

 

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je Huis

Zonwering voor je huis: soorten, functies, voordelen, beste merken, en waarom een ervaren installateur belangrijk is voor optimale resultaten.

Voorjaar in je huis

Voorjaar in je huis

Met het voorjaar in de lucht is het de perfecte tijd om je interieur een opfrisser te geven. Je hoeft niet meteen je hele inrichting om te gooien; kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken. Eenvoudige aanpassingen voor een frisse look Het geven van een...

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Airconditioning: Een goede investering of niet?

Met de toenemende zomerse temperaturen en het verlangen naar comfort in huis, vragen veel mensen zich af of het aanschaffen van een airconditioner een verstandige investering is. Wat zijn de verschillende voordelen en nadelen van airconditioning? Wat doet een airco...

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Tips voor waterbesparing in en rond het huis

Waterbesparing is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de planeet. Door deze eenvoudige tips voor je dagelijkse routine en enkele kleine investeringen, kun je aanzienlijk bijdragen aan het verminderen van het waterverbruik. 

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas

Kies voor isolatieglas: Een slimme investering voor uw huis Wanneer het aankomt op het verbeteren van uw huis, is het kiezen van het juiste type glas voor uw ramen een belangrijke beslissing. Isolatieglas, ook wel dubbel glas genaamd, biedt niet alleen comfort, maar...

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij

Wonen in een boerderij is een prachtige kans om te ontsnappen aan drukte van de stad en te genieten van de natuur.

Het belang van onderhoud

Het belang van onderhoud

Ontdek waarom regelmatig onderhoud essentieel is voor uw huis. Leer alles over binnen- en buitenshuis onderhoud, de kosten en seizoensgebonden onderhoudstips.

Warmtepompen

Warmtepompen

Warmtepompen: Een toekomstgerichte oplossing voor huishoudelijke verwarming en koeling In onze voortdurende zoektocht naar duurzame en milieuvriendelijke verwarmings- en koeloplossingen hebben warmtepompen zich snel ontwikkeld als een populair alternatief voor...

Buitenverblijf in je tuin

Buitenverblijf in je tuin

De tuin is niet langer alleen een plek voor bloemen en gras; het is een verlengstuk van je huis geworden. Met de juiste inrichting kan je tuin een oase van rust en ontspanning zijn, perfect voor elk seizoen. Een van de beste manieren om je tuin optimaal te benutten,...

Een zwembad in de tuin

Een zwembad in de tuin

Het idee van een eigen zwembad in de tuin spreekt tot de verbeelding van velen. Of je nu droomt van zomerse verkoeling, een plek voor familieplezier of een rustige plek om te ontspannen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een zwembad in de tuin: Een oase van rust en...

Na regen de tuin onderhouden

Na regen de tuin onderhouden

Na een lange periode van regenval kan je tuin er misschien mooi groen uitzien, maar er zijn ook veel uitdagingen die gepaard gaan met overtollig water. Van slakken en ander ongedierte tot onkruid en verzadigde grond, het is belangrijk om te weten wat je moet doen en...